Сложна операция за реконструиране на меки тъкани извършиха в Бургас

Сложна операция за реконструиране на меки тъкани извършиха в БургасСложна операция по реконструирането на липсващи меки тъкани извършиха специалистите от МБАЛ „Бургасмед“, съвместно с изтъкнатия реконструктивен хирург доц. д-р Маргарита Кътева от УМБАЛ „Софиямед“. Това съобщиха от лечебното заведение. Операцията продължи 4 часа и е успешна. Очаква се животоспасяващата за долния крайник на пациента операция да постигне окончателните си резултати до 10 дни.
Завеждащият отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Бургасмед“ д-р Владимир Гецов обясни, че пациентът е постъпил в болницата с изключително сериозен дефект на подбедрицата и инфекция, обхванала тъканите и на коляното му. Наложило се е лекарите да направят реконструкция с тъкани, взети от друго здраво място на тялото, за да покрият оголения костен апарат.
За операцията поканихме доц. д-р Маргарита Кътева, ръководител на Клиника по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в болница „Софиямед“ и в съвместен екип успяхме да извършим операцията успешно. Всичко премина по план и се надяваме пациентът да се възстанови напълно, каза д-р Гецов.
Доц. Кътева отбеляза, че микрохирургията е в основата на най-модерните методи за присаждане на тъкани и органи. По думите й, осъществяването на операцията от екипите на двете болници допринася за развитието на тази високоспециализирана хирургия в цяла България. С откриването на центъра по реконструктивна хирургия в „Софиямед“ в началото на годината дадохме възможност на повече български специалисти да се квалифицират в този специфичен вид хирургия и на повече български граждани да получат най-съвременното лечение. В специализирания курс, който продължава и към момента, се включиха 17 хирурзи, които работят в лечебни заведения от цяла България - Бургас, Велико Търново, Русе, Пловдив, Севлиево, Велико Търново, Ямбол, Смолян, Монтана“, заяви тя.
„Здравна поща”

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД