Сливат болници, закриват тази в Радунци

Сливат болници, закриват тази в РадунциСливане на държавните болници подготвят от Министерството на здравеопазването. Университетската клиника "Св. Иван Рилски" в София вероятно ще мине под шапката на "Александровска болница".
В момента се обсъжда и преминаването на детската онкохематология като структура на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.
Ревизия кои структури в кои могат да се влеят тече в цялата страна. Целта е да се оптимизират административните разходи на клиниките и да се подобри дейността им. Предвижда се всички психични, кожни и онкологични центрове да се влеят в близките до тях държавни клиники.
Промяната е част от проекта на закона за лечебните заведения. Ръководството на здравното министерство вече е взело решение и за закриване на белодробната болница в Радунци.
Неотдавна зам.-министърът на здравеопазването д-р Шарков заяви, че ситуацията в сектора е критично и не трябва да се допуска повече натрупване на задължения.
При относително един и същ брой пациенти за 6 години задълженията на болниците са се увеличили от 39 млн. лв. до над 500 млн. лв.
Просрочените задължения на "Пирогов" към 31 януари 2015 г. възлизат на 12 млн.лв., на Александровска болница – 10,6 млн.лв., а на Царица Йоанна (ИСУЛ) – над 5 млн.лв.
Многопрофилните болници за активно лечение в областните градове имат общо 61,7 млн.лв. просрочени задължения.
„Здравна поща”

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД