Имунизациите на новородените започват по схема през втората половина на септември

Имунизират родените след 1 юниС четиривалентни комбинирани ваксини ще се извършва имунизацията на родените след 1 юни 2014 г., до сключване на договор за доставка на 6-компонентните ваксини. Това гласи заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, в отговор на възникналия хаос в имунизационния календар на пеленачетата. Предишният здравен министър д-р Таня Андреева разписа наредба, съгласно която новородените трябва да се имунизират с 6-валентни комбинирани ваксини, за които не беше сключен договор за доставка.
Във връзка с високия риск от възникване и разпространение на социалнозначими ваксинопредотвратими инфекции, на първо място полиомиелит и с цел осигуряване на имунизационна защита на децата главният държавен здравен инспектор разпореди на всички РЗИ в страната изпълнение на заповедта на Министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.
Със заповедта се разпорежда основните имунизации на родените след 01.06.2014 г. да се извършват с четиривалентна комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит и с ваксина срещу хепатит Б, педиатрична, определени са реда и начина за провеждане и отчитането им.
Количествата четиривалентна комбинирана ваксина са осигурени от Министерство на здравеопазването и са доставени в склада за съхранение на биопродукти.
"Здравна поща"

Музиката помага за добрия сън
21 Април 2021, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД