Помагат ли кремовете против бръчки?Всички сме виждали кремовете, които правят моментални чудеса и подмладяват кожата, избавяйки я от бръчките. Каква обаче е истината, скрита зад техните съставки?
Кремовете и лосионите са козметични продукти, и като такива не са подлагани на стриктните тестове, на които се подлагат лекарствата. Понятието "медицинска" козметика е по-скоро рекламен трик, имащ за цел да убеди в качествата на предлагания продукт, но медицински доказани свойства не могат да бъдат преписвани на тези продукти. Инжектирането на ботокс, например, което се прилага директно инвазивно, представлява медицинска процедура и като такава може да бъде с контролиран ход и резултат. Но... не се мръщете, има изследвания които показват че и кремовете "против бръчки" съдържат активните вещества, вложени в подобни химически субстанции като ботокса например.
Пентапептидите, които са основната съставка на кремовете "анти бръчки", представляват химически комплекси, активиращи определени центрове в тялото, занимаващи се със стимулирането на производството на колаген. Колагенът запазва младежкия вид на кожата и е отговорен за нейната еластичност. С естествения процес на стареенето количеството му в организма намалява, което води до появата на бръчки и отпускането на кожата. Другата съставка, ключова за качествените кремове против бръчки, е витамин В3 или ниацин. Натрупването на това вещество върху горния слой на кожата помага за запазването на влажността, а оттук и хубавата хидратирана кожа.

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД