10 изненадващи факта за положителните ефекти от играенето на компютърни игриПротивно на разпространеното твърдение, че компютърните игри вредят на здравето и психиката, се оказва, че те могат да бъдат и стархотен извор на определени положителни качества, безценни за справянето с предизвикателствата на ежедневния и професионалния ни живот.
1. Изследване сред клинични хирурзи показва, че тези, които играят компютърни игри са 27% по-бързи, имат 37% по-голяма вероятност да не сгрешат, в сравнение с тези, които не играят.
2. Обществото на американските учени доказва, че учениците запомнят 90% повече информация чрез симулации, отколкото чрез четене.
3. Физиотерапия - компютърно-базираните упражненията, могат да
помагат на страдащите от болест на Паркинсон. Според изследванията, след 12 седмици практикуване на компютърни игри 55% от хората са подобрили равновесието, подобрили са скоростта си и размера на крачките си.
4. Разпускане от стресиращото ежедневие - играенето на игри намаля нивата на кортизола, хормон отговорен за понижаването на нивата на стреса, с 17%.Доказано е че, играта „ Bejeweled" намалява физическото усещане за стрес с 54 %.
5. Изпълняване на множество задачи едновременно - геймърите могат да изпълняват до 6 задачи едновременно, докато тези, които не играят едва 4. Освен това, те се представят с 20% повече ефективност при когнитивнитв тестове и тестовете за възприятие.
6. Подобрено зрение - играенето на компютърни екшън игри за няколко часа на ден може да доведе до 20% подобрение в точността по време на очни тестове за острота на зрението.
7. Връзки - 76% от двойките, които играят заедно игри твърдят, че това има положителен ефект върху брака им.
8. Облекчаване на болката - показателите за болка на пациенти с изгаряния са намалени с до 50% по време на играене на игри. Изследване доказва, че дори играенето на игри с насилие може да има положителен ефект - толерантността към болката се е повишила с 65% при играещите такива игри.
9. Повишаване на коефициента на интелигентност - играещите са 50% по-добри в забелязването на детайли и организирането на събития. Кортексът на децата, играещи игри, е по-дебел и плътен от този на останалите.
10. По-бързи реакции - умението за убиване на зомбита, бързо се пренася в реалния живот. Реакциите на геймърите са приблизително толкова бързи, колкото и на пилотите на реактивни самолети.

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД