Забавни книжки учат децата как да се грижат за здравето на зъбите

Забавни книжки учат децата как да се грижат за здравето на зъбитеКолко кариеса има Вашето дете? Статистиката е категорична-според Световната здравна организация между 60% и 90% от всички ученици в света имат кариеси. Според изследване на екип стоматолози 80% от българските ученици имат кариес. Тревожен е фактът, че 5-годишните деца имат средно по 4-5 зъба с кариес, а при 12 годишните засегнати са средно 3-4 постоянни зъба.
Kампанията „Веселите зъбки” се провежда през месеците октомври и ноември в 20 града на страната. Инициативата е на dm България и се осъществява с подкрепата на Сдружението на българските зъболекари.
Кампанията е насочена към деца на възраст между три и седем години и техните родители и цели да информира и създаде у децата правилни и редовни навици за почистване на зъбите, още от появата на първото млечно зъбче.
В образователната кампания в България се включват 52 детски градини. Организаторите са убедени, че основен фактор за създаването на добри навици за хигиена у децата са не само техните родители, но и възпитателите им. Детските заведения получиха от и техните партньори информационни пакети, съдържащи книжки с развлекателна история, забавни материали за оцветяване и продукти за устна хигиена. По този начин над 10 000 деца ще научат повече за грижата за зъбките, забавлявайки се. Малчуганите ще се зарадват на включения в пакета стикер за огледало, който ще им напомня колко е важно да се мият зъбките, както и на пясъчен часовник, посочващ колко време да отделят на това занимание.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД