Как да повишим имунитета на детето си

Как да повишим имунитета на детето сиНяма две мнения по въпроса - не съществува майка, която в един етап от живота си да не живее в постоянна бойна готовност. Тя вечно следи с ужас как малкото се търкаля по земята, пипа навсякъде и после съвсем невъзмутимо слага всичко в устата си. Защото няма спасение от микробите, особено когато детето прекрачи прага на яслата или детската градина...
Колко често боледуват често боледуващите деца?
Малко е стряскащо, но само през първата година детето може да се разболее от 8 до 12 пъти.
През втората положението също не е радостно -очакват се 6-8 срещи с грипни щамове, стомашно-чревни неразположения, настинки. С колкото повече нови хора общува детето, толкова повече са рисковете да се зарази с някоя болест. При децата до 3-годишна възраст близо 90% от заболяванията са предизвикани от вирусни инфекции. Успокояващото е, че с времето имунната система укрепва и все по-малко вируси могат да я надвият. Освен това тя има безпрогрешна памет. Веднъж справила се с някой злосторник, ако той попадне в организма за втори път, тя го разпознава и унищожава. Лошото е, че имунната система на детето е като мускулите му, трябват й време и упражнения, за да започне да функционира ефективно и да предпазва организма от болестите.
Как да помогнем на имунната система?
Кърмете децата си задължително поне през първите 6 месеца. Кърмените мъничета по-рядко страдат от астма например, за разлика от тези на адаптирано мляко. Кърмата съдържа важни антитела, които предпазват от респираторни заболявания, намаляват риска от лимфома на кръвта.
Всичко, от което бебчето се нуждае е любов! Когато малкото е обградено от грижи и обич, то се чувства по-спокойно и защитено. Положителните емоции и смехът са най-добрите помощници на имунитета.
Дневен режим. Детето трябва да се храни балансирано, да има време за следобеден сън и игри. Хранете се заедно, за да се чувства то важна част от семейството.
Достатъчно сън. Уверете се, че малкото си почива достатъчно, защото така тялото му се възстановява и зарежда. Ако детето заспива трудно, пробвайте с нежна музика, приказка. Има и хомеопатични комбинации за сън при децата като например Дормикинд.
Разходките навън. Разходките сред природата, чистият въздух също са важни за здравето на малчугана. Стремете се да не го навличате с много дрехи, а през лятото го оставете поне от време на време да ходи босичко.
Почиствайте редовно нослето на детето. То е входната врата за микоорганизмите и вирусите, които поразяват дихателната система и ушите. Почистването става най-лесно с физиолигичен разтвор или със спрей с морска вода.
Хранете се здравословно! Да, важи за цялото семейство, защото детето се учи от вашия пример - естествени помощници на имунната система са пресните зеленчуци, бобовите храни, рибата и ядките, като съобразявате кога според възрастта да започнете с тях.
Профилактичните курсове с безвредни хомеопатични продукти също са част от програмата за здрав имунитет. Ако на детето предстои тръгване на детска градина, е хубаво да бъде направен такъв курс. Оптималният период е 1 до 3 месеца, като последните седмици на прием трябва да обхванат първите най-стресови дни за детето. При по-болнавите деца приемът трябва да е около 6 месеца. Препоръчителната дозировка е 3 пъти по 1 таблетка.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД