Ароматът на бебетата предизвиква думите "Ще те изям"

Ароматът на бебетата предизвиква думите "Ще те изям"Ароматът на новородените бебета активира областта в мозъка на майките, свързана с възнаграждението. Същата област се активира и когато се храним, след като сме прегладнели.
Обонянието, това са химическите сигнали на връзката между майка и дете, които са изключително интензивни. Ароматът на новородените е част от тези сигнали, обясняват изследователи от Университета в Монреал.
За целите на проучването си те анализират резултати от ядреномагнитен резонанс на две групи жени, всяка от които включва 15 участнички, докато те усещат аромата на новородени бебета.
Едната група жени са родили в периода от 3 до 6 седмици преди провеждането на експеримента, а участничките в другата група не са раждали никога.
Анализите сочат, че докато участничките и от двете групи усещат аромата на бебетата с еднаква интензивност, се отчита много по-голяма активност в упоменатата област в мозъка на майките, в сравнение с жените, които никога не са раждали.
Изразеното "желание" майката да изяде детето си е част от еволюционния ни механизъм за изграждане на връзки, заключават учените.
Те обясняват, че резултатите ясно показват как аромата на новороденото безспорно играе роля в развитието на ниво мотивация и емоции между майка и дете.
Самата връзка майка - дете е част от усещането на майчината любов като продукт на еволюцията, вследствие на естествен подбор, където той е от съществено значение за оцеляването на новороденото.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД