Глоба от 2500 евро при неваксиниране срещу морбили

Глоба от 2500 евро при неваксиниране срещу морбилиГерманският министър на здравеопазването Йенс Шпан предлага глоби за родителите на деца в училищна възраст, които не са ваксинирани срещу морбили, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Ако предложеният от него законопроект бъде приет от парламента преди края на годината, ще влезе в сила от 1 март 2022 г., посочва "Гардиън". До юли 2020 г. родителите, които записват децата си в детски градини или училища, ще трябва или да представят доказателство, че децата им са ваксинирали, или такова за медицинско състояние, което не позволява поставянето на ваксината.
Пред германския седмичник "Билд ам зонтаг" Шпан каза, че родители, които не могат да докажат, че децата им са ваксинирани срещу силно заразната и животозастрашаваща болест, ще трябва да платят глоба от 2500 евро.
Той отбеляза, че децата без ваксина срещу морбили няма да бъдат допускани в яслите и детските градини, за да бъдат защитени прекалено малките деца или тези, които по медицински причини не могат да бъдат ваксинирани.
В Германия са регистрирани 203 случая на морбили през първите десет седмици на 2019 година, което е над два пъти повече, отколкото за същия период на миналата година, но по-малко, отколкото през 2017 година.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД