32 хиляди деца у нас са без личен лекар

32 хиляди деца у нас са без личен лекарНай-големият проблем с имунизацията на децата конкретно, а и за децата по принцип, е, че санкциите не водят до резултат. Това твърди изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов. Той коментира в светлината на темата да не се дават детски надбавки на родители, които не желаят да имунизират децата си.
Ние сме „за” родителите да са наясно каква е опасността. 32 хил. деца са без личен лекар, да не забравяме какво стана с епидемията с морбили преди време – 24 загинали деца, припомни Богданов. И обясни, че Националната мрежа за деца е против каквито и да е санкции и иска да подкрепи родителите да бъдат отговорни.
Мярката да се лишат от детски надбавки родители, които не имунизират децата си, е много добра, подчерта доц. Атанас Мангъров. Има хора, които са тотално откъснати от обществото, но както са неуки и неграмотни, много добре си знаят различните права и само със социални прийоми може да им се въздейства, подчерта той в сутрешния блок на Нова телевизия. Системата може да понесе няколко неразумни майки, които не искат да си имунизират децата, но не може да издържи няколко стотици хиляди неимунизирани роми, категоричен беше лекарят.
Съществуват т.нар. медиатори за ромите, които следва да действат, каза доцентът. Трябват обаче повече хора – не може двама-трима медиатори и социални работници да отговарят за квартал като „Столипиново”, смята Богданов. Не може да се спрат детските на родител, оставил детето си в примено семейство – той как ще има доход, за да си го върне, попита директорът на Националната мрежа за децата. 35 лева ли са решаващи, веднага дойде въпросът. Не, но помагат, отвърна Богданов.
Со кротце, со благо, со малко кютек – тази теза застъпи доц. Мангъров, докато Богданов беше против „кютека”. И обяви, че „бабите няма да вземат детски”, защото ако имат дете, родило дете, то така или иначе не ходи на училище.
Репортаж на Нова телевизия от „Столипиново” показа какво е положението – някои деца са имунизирани, други – не. Масово не се знае имунизираните деца срещу какво са имунизирани – „докторката там каза”, е обичайният отговор. Бихме имунизирали децата си, но заради надбавките, е другият обичен отговор.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД