Д-р Ивон БЪЧВАРОВА, специалист по дентална медицина: Вече и в Стара Загора се лекуват зъби с обща упойка

Д-р Ивон Бъчварова Досега децата със специални потребности или изпитващите прекомерен страх от стоматологично лечение трябваше да бъдет водени в специализирани кабинети в Пловдив и София.
Вече и в Стара Загора в Медико-дентален център CIDICI се извършва лечение на зъби с обща упойка, съобщи д-р Ивон Бъчварова, собственик на центъра. Анестезиологът на центъра поставя общата упойка, пациентът спокойно заспива, а стоматологът разполага с до 3 часа възможност да работи прецизно върху зъбите.
Това е единственият начин за оказване на стоматологична помощ на деца със специфични проблеми и редки заболявания, а и на възрастни от същите групи. В повечето случаи става въпрос за пациенти с много проблемни зъби поради рядкото посещение при стоматолог.
Все повече са и родителите, които имат прекомерно страхливи деца, не искат да ги травмират с обичайното лечение на зъбките и избират варианта с общата упойка.
Здравната каса на 100% поема пълното лечение на хора с психични заболявания - няма ограничения за брой манипулации или обем лечение. В останалите случаи се поемат 4 манипулации при деца - 2 коренови лечения и две пломби или две вадения на зъби.
В CIDICI се прилагат и други видове иновативно и безболково лечение. Кабинетът е специализиран за деца.
За съжаление зъбките на съвременните деца са в много, много по-тежко състояние от зъбите на родителите им, тревожи се д-р Бъчварова, която е специализирала детска стоматология. Според нея проблемът е в храненето на децата от най-ранна възраст, изграждането у тях на вкус към тестени и сладки храни, вместо към плодове, зеленчуци, здравословна домашно приготвена храна.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД