Ученическите мебели - двойно по-важни

Ученическите мебели - двойно по-важниУченическите мебели винаги трябва да бъдат съобразявани с възрастта, ръста и специфичните нужди на детето. Често те са предназначени ученикът да прекарва голяма част от деня си на тях и съоветно неправилният им избор има отношение към възникване на някои заболявания - гръбначни изкривявания, късогледство, неправилна стойка, болки в гърба и други.
Гръбнакът на децата в ранната училищна и по-късната юношеска възраст все още се формира, поради което поддържането на правилна позиция е от изключителна важност. Същевременно писането на домашни и ученето на уроците може да отнеме

Прочети още...

Три съвета в началото на новата учебна година

Три съвета в началото на новата учебна годинаИзглежда, че училището става все по-стресиращо не само за децата, но и за родителите. Дали обаче този стрес е полезен и стимулиращ любовта на децата към ученето? Отговорът е не. Ето защо като родители трябва да се замислим как да спрем да усложняваме както своя, така и живота на децата си! Ето три неща, които да преустановите да правите през настоящата учебна година:

1. Не пишете домашните на децата си
Време е за писане на домашни, детето трябва да реши задачите по математика, но в един момент през сълзи казва: "Наистина не мога да го направя, мамо, помогни ми!". Или трябва да напише съчинение, но не знае какво да напише.

Прочети още...

Искат потребителска такса за дете

Искат потребителска такса за детеДа се въведе потребителска такса за преглед на дете, както има такава и за възрастните. Тя обаче да се плаща от държавата, не от родителите. Това поискаха от Българския лекарски съюз (БЛС) на 12 май на извънредния си национален събор в Обзор. Лекарите посочват, че сега педиатрите не получават нищо за прегледите на деца. Приходите им от НЗОК са т. нар. капитация - сума за всеки пациент, когото имат в листата си. Извън това обаче джипитата педиатри не получават други средства. Само специалистите имат допълнително финансиране по линия на направленията, с които едно дете е било пренасочено към тях.

Прочети още...

Глоба от 2500 евро при неваксиниране срещу морбили

Глоба от 2500 евро при неваксиниране срещу морбилиГерманският министър на здравеопазването Йенс Шпан предлага глоби за родителите на деца в училищна възраст, които не са ваксинирани срещу морбили, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Ако предложеният от него законопроект бъде приет от парламента преди края на годината, ще влезе в сила от 1 март 2022 г., посочва "Гардиън". До юли 2020 г. родителите, които записват децата си в детски градини или училища, ще трябва или да представят доказателство, че децата им са ваксинирали, или такова за медицинско състояние, което не позволява поставянето на ваксината.

Прочети още...

Стартира четвъртото национално представително проучване на затлъстяването при децата

Стартира четвъртото национално представително проучване на затлъстяването при децатаОтносителният дял на деца със свръхтегло и затлъстяване все още бележи ръст в страните от Европейския регион на Световната здравна организация. В тази връзка ще се извърши национално проучване за оценка разпространението на свръхтегло и затлъстяване и факторите на семейна и училищна среда при деца в първи клас.
Това е четвъртото национално представително епидемиологично проучване в рамките на "Европейска инициатива на Световната здравна организация

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД