Вирусни инфекции по морето разболяват децата

Вирусни инфекции по морето разболяват децатаДетското отделение към МБАЛ "Централ Хоспитал", което осигурява денонощно обслужване на малките пациенти, е пълно с малчугани след почивка. Повечето от родителите пристигат направо от магистралата, тази нощ приехме 5-годишно дете с висока температура и с повръщане по бански костюм, съобщи педиатърът д-р Анелия Балабанова. Момиченцето е включено на системи, а родителите споделили, че детето се влошило на плажа. Те веднага потеглили към Пловдив.

Прочети още...

Нелекуваните бъбречни заболявания в детството водят до тежки усложнения в зряла възраст

каза проф. д-р Борис Бойкинов, МБАЛ "Централ Хоспитал" в Пловдив

 Нелекуваните бъбречни заболявания в детството водят до тежки усложнения в зряла възрастБъбречни заболявания се срещат и при децата, но от ранното им откриване зависи дали малчуганите ще се излекуват или ще имат проблеми цял живот. В детството се проявяват първите симптоми, които носят главоболия и сериозни нарушения на бъбречните функции в зряла възраст, защото не се уловени навреме и не е проведено правилно лечение, заяви известният детски нефролог проф. д-р Борис Бойкинов, консултант в педиатрията на МБАЛ "Централ Хоспитал" в Пловдив.

Прочети още...

Излиза книгата на Франсоаз Долто "Каузата на децата"

Излиза книгата на Франсоаз Долто "Каузата на децата"На 16 февруари излиза "Каузата на децата", забележителен труд на Франсоаз Долто, който за първи път разглежда света изцяло от гледна точка на детето и неговия интерес.

 Франсоаз Долто (1908–1988) е едно от бляскавите имена на световната психоанализа – известна е като последовател на Фройд и съмишленик на Лакан, но се откроява с оригинален подход в работата си и интереси в областта на детската психиатрия.

Прочети още...

Европейски експерти обсъдиха здравословното хранене на децата

Европейски експерти обсъдиха здравословното хранене на децатаЗдравословното хранене на децата беше тема на международна конференция на експертно ниво в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС вчера в София, съобщи Министерство на здравеопазването.
"Бъдещето на конкурентоспособна Европа е немислимо без здраво и образовано младо поколение. Затова България предлага дискусия по въпрос, актуален за целия Европейски съюз“, каза заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева пред участниците.

Прочети още...

Най-голямата френска верига болници има инвеститорски интереси към България

Най-голямата френска верига болници има инвеститорски интереси към БългарияНай-голямата верига за болници във Франция има интерес за изграждането на педиатрична болница в България. Това стана ясно след среща на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров с френската делегация, дошла на посещение у нас, за да проучи възможностите.
Първо трябва да се направи анализ на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и как ще се финансира, каза проф. Петров.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД