Повече от половината младежи у нас не спортуват

Повече от половина младежи у нас не спортуватБлизо 55% от младите хора у нас не се занимават със спорт, показва ново изследване на Евробарометър.
Данните бяха цитирани в рамките на третия семинар "За по-здрава нация", организиран от Националния център по културизъм. Официални гости на събитието бяха носителката на три медала от зимни олимпийски игри Евгения Раданова и спортист №1 на България за 2013 г. Иво Ангелов.
Основна задача на семинара беше децата отново да се върнат в спортните зали или поне малко да подобрят физическата си активност, тъй като в днешно време младежите залагат на заседнал начин на живот и прекарват повечето си време основно пред компютъра.
Статистиката отчита още, че 30 на сто от учениците са с наднормено тегло, като 13% от тях са със сериозна степен на затлъстяване.
Неотдавна Евростат пък отбеляза, че децата в България на възраст от 1 до 15 години се хранят най-зле сред европейските си връстници. Над 34% от малчуганите у нас не консумират поне веднъж дневно пресни плодове и зеленчуци. Ситуацията е сходна в Румъния, където 23,8% от децата нямат всекидневен достъп до пресни плодове и зеленчуци.
Препоръката на специалистите е освен да се храни възможно най-здравословно, всяко дете над 7-годишна възраст да спортува активно поне 60 минути на ден, за да се осигури правилното развитие на мускулната и костната му система.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД