Бодифлекс изгаря мазнините и бори вредни навици

Бодифлекс изгаря мазнините и бори вредни навициБодифлексът е метод, който има доказан целебен и тонизиращ ефект, помага за изгарянето на мазнините и оформянето на мускулите. От здравословна гледна точка помага за намаляване на риска от рак, сърдечни заболявания и контролира вредните навици като тютюнопушене и консумация на алкохол.
По своята същност бодифлексът представлява дихателна гимнастика или гимнастика на диафрагмата. По този начин клетките се насищат с кислород, подпомагайки изгарянето на мазнините и възпрепятства шлакообразуването.
Дълбокото насищане на клетките и тъканите с кислород подобрява здравето, физическото състояние и намалява умствената умора. Положителният ефект е видим още след първия урок. Подобрява се значително емоционалното състояние и се наблюдава прилив на енергия.
Бодифлексът ускорява метаболизма, повишава мускулния тонус, намалява целулита и увисването на кожата, помага при главоболие, повишава имунитета. Облекчава и намалява симптомите при алергии, астма, бронхит и др.
Заниманието включва няколко прости упражнения, като продължителността му е около 15-20 минути. За по-добър ефект се препоръчва всекидневна практика.
Практикуването на бодифлекс е подходящо за всяка възраст и не е необходима предварителна физическа подготовка. Не се препоръчва при бременност, след операция или при обостряне на хронично заболяване.
Как се извършва? Заемете изправено положение, като краката са разтворени на ширината на раменете. Наведете се леко напред с присвити колене. Подпрете ръцете на коленете си. Докато сте в тази позиция, издишайте колкото се може повече въздух от белите дробове през устата и бързо го вдишайте през носа. Отново издишайте през устата, но този път по-шумно. Задръжте дъх и глътнете корема за интервал от около 7-10 секунди.
Желателно е в началото да се практикува със специалист и чак след правилно овладяване на дихателните техники за постигането на дълбоко диафрагмено дишане, може да се практикува и в домашни условия.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД