Хирург постоянства във фитнеса 20 години

Сем. Красимир и Генка Пейчеви в свободното време обичат да спортуват или да се разхождат сред природатаЗаедно с доайена в културизма Иван Трифонов-Брофа и с бизнесмена-ресторантьор Таньо Танев, д-р Красимир Пейчев е сред най-възрастните, но и най-редовни посетители във фитнес клуб “Кобра” в Стара Загора.
Конкурираме младите във всяко отношение, най-вече с постоянството, упоритостта и отдадеността на този спорт, казва хирургът, който наесен ще навърши 54 г. За себе си съм решил да практикувам фитнеса максимално дълго, докато физическото ми здраве го позволява. И тук не съм доктор, уточнява той, равен съм с момчетата.
Всеки път, когато намери време, т.е. 3-4, често 5 пъти седмично, той раздвижва тялото си и му дава “хапче” спорт в залата. Има фитнес оборудване от първа необходимост - дъмбели, лост и велоергометър, и вкъщи, както и на вилата си. Те влизат в употреба, ако обстоятелствата налагат. А допреди да стане редовен “клиент” на фитнес залата през 2000 г., д-р Пейчев, тогава лекар в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, заедно с ексдиректора на лечебното заведение д-р Николай Колев, имат в болницата пригодена стая от общите с лежанка и лостове.
Сигурен съм, че и колегата продължава да спортува редовно. Това е част от същността ни, ако се извади, голям процент и от нас няма да я има, коментира д-р Пейчев. Не съм тщеславен да го правя заради по-добрия външен вид, макар че спортът определено подмладява, уточнява хирургът.
От младежка възраст той поддържа почти постоянно тегло в рамките на 88-90 кг, при ръст 182 см. Не спазва диета, похапва всичко, вкл. сега през зимата свински пържоли, бахур. Пийва вино и ракийка, но в нормални количества. Като почувства, че тялото му започва да наедрява, увеличава натоварването в залата. Но не надхвърлям възможностите си, знам в каква степен да се натоварвам, обяснява д-р Пейчев. Като лекар добре зная, че това може да доведе до регрес, че трябва баланс между изразходваната и приемана енергия. Тренирам с ум, душа, сърце - също както влизам в операционната, добавя хирургът.
Неговият хъс към спорта е запалил и съпругата му д-р Генка Пейчева, както и дъщерята Ралица, дори зетя Никола. Те предпочитат повече аеробните натоварвания, по-малко фитнес, но и това е нещо. Най-доволен съм от Никола, който е много редовен във фитнеса, казва с усмивка д-р Пейчев.
"Национална бизнес поща", Дима ТОНЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД