Ходете, а смъртта ще бяга - от вас!

Ходете, а смъртта ще бяга - от вас!За намаляване на риска от преждевременна смърт е достатъчно да се ходи поне 5 минути на ден, установиха учени от Американското онкологично дружество. Хората с минимално равнище на физическа активност са умирали по-рядко от лицата, при които тази активност изобщо липсвала, пише британският вестник "Дейли мейл“, информирал за изследването на учените.
Изследователите анализирали данните на почти 140 000 души. Средната им възраст била 70 години. Учените установили, че само 42% от участниците на възраст от 65 до 74 години и 28% от тях на възраст 75 и повече години са били достатъчно активни. Дори онези участници, които седмично са се движили под нормата, са живяли по-дълго от хората, които изобщо не са ходили.
Ходенето е намалявало най-много вероятността от смърт поради респираторни заболявания. Лицата, които са ходили по 6 часа седмично, без да изпълняват никакви други упражнения, са умирали от респираторни заболявания 35% по-рядко. Освен това ходенето е намалявало риска от рак с 9%, а от сърдечно-съдови заболявания с над 20 процента.
Специалистите препоръчват да се извършват на ден 10 000 стъпки.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД