Лекари и трансплантирани пациенти се срещат на тенис корта

Лекари и трансплантирани пациенти се срещат на тенис кортаОт 15 до 17 май 2015 г. във Варна ще се проведе Четвърти Национален Тенис турнир “Anesthesia Open” за лекари и студенти-медици. За първи път тази година в турнира ще участват и трансплантирани пациенти заедно с техните близки и деца. Състезанието е организирано от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“–Варна, Катедра „Анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина“ със съдействието на Изпълнителната агенция по трансплантация.
Заедно на корта за победа ще играят лекарите и трансплантираните пациенти на България, за да покажат, че животът и здравето побеждават отчаянието и позагубената надежда.
Официалното откриване ще се състои на Общинските кортове в комплекс „Чайка“ на 15 май от 14.00 часа.
 
До момента записани за участие са над 60 състезатели от Плевен, София, Русе, Бургас и Варна. Участие в състезанията със смесени двойки ще вземат и български и чуждестранни студенти от МУ-Варна.
За първи път тази година в турнира ще вземат участие и трансплантирани пациенти от цялата страна. „Ще имаме 12 възрастни и 8 деца с трансплантирани органи", пояснява проф. д-р Вилиан Платиканов, ръководител на Катедрата по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина. „Те ще играят по същите правила като останалите участници. Такова нещо се прави за първи път в България. Идеята ни е да покажем, че това са нормално социализирани хора, които живеят нормален живот, могат да губят или печелят като всички останали."
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД