Ушен масаж бори стреса

Ушен масаж бори стресаМожете да въздействате на нервната си система и да си помогнете да излезете от състояние на стрес просто като си масажирате ушите, твърди китайската медицина.
Според нея, въздействието на определена точка от ушната мида може да лекува различни заболявания, тъй като на повърхността на ухото са разположени около 120 разнообразни точки, които поддържат рефлекторна връзка с всички органи и части на тялото.
Точка №1 китайците наричат “божествената врата”, а съвременните учени - антистресова.
Тя се намира приблизително в средата (на височина) на външната, най-отдалечена от тялото част на ухото. Точка №2 се намира в центъра на ухото и е смятана за универсален регулатор - въздействието върху нея помага например за заспиване в случай на безсъние, а при сънливост – за възвръщане на бодростта.
Австрийският учен Улф Бемиг препоръчва да се използва точка №3 , разположена до основата на ухото (в ъгъла на долната челюст) за борба с меланхолията, свързана с тежки спомени и лоши мисли.
Според него това трябва да става вечер, защото масажът на тази точка осигурява спокойния сън, бодрото събуждане и доброто настроение през целия ден.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД