Сърцето иска най-малко 150 минути упражнения с умерена интензивност всяка седмица

Сърцето иска най-малко 150 минути упражнения с умерена интензивност всяка седмицаСърцето е мускул, който работи непрекъснато и бие около 100 000 пъти всеки ден при възрастните хора. Ако пулсът е близо 60 удара в минута, тогава сърцето бие около 86 000 пъти дневно, а ако ритъмът на сърцето е около 100, тогава сърцето бие приблизително 144 000 пъти на ден.  
Сърцето на жената бие малко по-бързо от това на мъжа, а звукът, който сърцето издава, докато бие, се дължи на отварянето и затварянето на клапите му.

Прочети още...

Физическата активност е по-важна от наднорменото тегло

Физическата активност е по-важна от наднорменото теглоИзследвания показват, че физическата активност може значително да намали голяма част от отрицателните ефекти на наднорменото тегло върху здравето ни. Висококалоричните диети и намалената физическа активност доведоха до глобален проблем със затлъстяването и наднорменото тегло. Приблизително 300 милиона души по света страдат в различна степен от наднормено тегло.
Докато приемът на калории ни се увеличава значително през последните няколко десетилетия, то физическата активност, чрез която горим тези калории, достига минималния

Прочети още...

50 килограма за 1 година свали ученичка

Всичко е възможно, когато е осъзнато и желанието за промяна е по-силно от мързела, казва Доника ГЯУРОВА

Доника - преди и сегаДоника Гяурова в момента е ученичка в 8 клас, в престижна старозагорска гимназия. Отличничка. Прекрасна млада дама! И - впечатляващо неузнаваема за тези, които я познават до преди година. Защото през 2018 г. вместо сегашното елегатно момиче тя беше 116 кг дебеланка! Сега иска да заяви в лицето на всички като Доника от миналото, че трансформацията е възможна - стига да е осъзната и желанието за промяна да е по-силно от мързела. Няма да разказвам за хилядите обиди и преживявания през годините, за сълзите и гнева, през които преминавах всеки един ден, споделя Доника. Те са вече минало.
Баща й е лекар и уточнява, че проблемът с теглото не е здравословен. От малка си вървеше пухкава, казва д-р Гяуров. На 1 годинка тежеше 15 кг., всяка година качваше по 10 кг. Смятам, че причината е в храната - като количество и качество. Откровено казано и аз самият не съм си представял, че е възможно

Прочети още...

Един час тренировка за здраво сърце, съветва кардиолог

Един час тренировка за здраво сърце, съветва кардиологПоловин до един час на ден не е висока и интензивна тренировка, а нормата, която се препоръчва, за да може сърцето ни да бъде здраво. Такъв съвет препоръча началникът на кардиологичното отделение в болница "Токуда" доц. Яна Симова пред Нова телевизия по повод Световния ден на сърцето.
Затлъстяването е един от рисковите фактори, чрез което се променя метаболитния статус, натоварва се сърцето, да спортуваме, предупреди доц. Симова.

Прочети още...

Походката издава колко години ще живеем

Японски учени доказаха, че продължителността на живота има връзка с темпа на вървенето ни
Походката издава колко години ще живеем
Геронтолози от Япония проведоха проучване, което показа, че тези, които ходят на 70-годишна възраст ходят така, както са ходили в младостта - енергично, имат почти 100-процентов шанс да доживеят поне до 80 години.
От 1997 г. лекарите изучават скоростта на ходене при хора на възраст от 60 до 80 години. Резултатите от това изследване показват, че човек може да разчита на дълголетие, при условие че на 70 години ходи със скорост 1,5 метра в секунда.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД