Пубертетът влияе на спортното представяне

Пубертетът влияе на спортното представянеСлед началото на пубертета както момчетата, така и момичетата преминават през интензивно израстване. Тези промени в по-малка или по-изразена степен повлияват и на спортното представяне на детето.
При момичетата по-бързите темпове на израстване са около 11-годишна възраст, но има случаи, в които може да започне още на осем или на четиринадесет години. При момчетата по-бързото израстване е средно с 2 години по-късно от това при момичета.
Проучвания показват, че преминаването през периода

Прочети още...

Не загърбвайте болките в гърба!

Плуването е един от най-полезните спортове в борбата с болките в гърбаБолките в гърба са често срещан проблем при тийнейджърите, който води след себе си други негативи. Нови проучвания твърдят, че младежите, които страдат от болки в гърба са по-склонни да пропушат, да пият алкохол и да развият симптоми на депресия и тревожност.
В повечето случаи болките в гърба при младежите се неглижира като проблем, който ще отмине. Рядко се споменава, че болките в гърба могат да причинят сериозни проблеми на подрастващите, нужда от рехабилитации, отсъствие от училище, нарушаване на някои ежедневни дейности на детето.

Прочети още...

Истински спектакъл изнесоха тенисисти в инвалидни колички

Истински спектакъл изнесоха тенисисти в инвалидни количкиИстински спектакъл изнесоха най-добрите български тенисисти в инвалидни колички Мария Петрова, Зоя Чавдарова, Калин Асенов и Владимир Гюров, които проведоха демонстративен мач в тренировъчните зали на Булстрад Арена в неделя следобед, съобщи dariknews.bg. Заедно с техните треньори Станимир Стойчев и Борис Томов те показаха силата на човешкия дух и не се щадяха във всеки един момент от срещата. Инициативата е на УМБАЛ Русе "Твоята стъпка напред". На събитието присъстваха и представители на сдружения "Регионална достъпност", "Олимп - Спорта е равнопоставен" и "Смело сърце" Русе.

Прочети още...

РЗИ проверява 42 плувни басейна в Старозагорска област

РЗИ проверява 42 плувни басейна в Старозагорска областВ публичният регистър на РЗИ-Стара Загора  са регистрирани 42 плувни басейна, от тях - 25 открити и 17 закрити, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
През месец май със заповеди  на кметовете на 11-те общини в област Стара Загора са назначени комисии, които да проверят готовността за ползване и нивото на обезопасяване на водните обекти и плажните комплекси, които са предназначени за къпане и водни спортни дейности.

Прочети още...

Ананасът сваля килограми

Ананасът сваля килограмиЗа да се избавите по-бързо от излишните килограми, които са се натрупали през зимата, може да си помогнете, като включите в менюто си ананас. Диетолози твърдят, че така само за седмица можете да се освободите от не по-малко от 3 кг. Задължително обаче трябва да приемате и повече течности: чай, сокове, минерална вода.
Благодарение на тази витаминозна диета организмът не само се избавя от наднорменото тегло, но и попълва своите запаси от калий, който е необходим за работата на бъбреците и сърцето, цинк, който активно участва в поддържането на здравата кожа, магнезий, който е необходим на костната и нервната системи.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД