Секс и алкохол - подхождайте внимателно

 Секс и алкохол - подхождайте внимателноПоследните статистики са фрапиращи и показват голяма тенденция в увеличения прием на алкохол и връзката с появата на някои заболявания, както и влошения сексуален живот.
Експертите по сексология и полово предавани болести споделят притесненията си именно заради повишената сексуалност у младежите след прием на алкохол и вероятността за предприемане на повече рискови действия, когато съзнанието не е чисто.
Те цитират резултат от проучване, проведено съвместно с психолози, който гласи че, при след консумация на алкохол съзнанието посредством зрителния апарат възприема хората в обкръжението като много по-привлекателни, което предразполага много повече към рискови сексуални контакти.
Мозъкът контролира основния ръководител на ендокринния апарат в тялото – хипофизата. Тя насочва сигнали за производство на полови хормони и летливи телесни вещества, които привличат противоположния пол, което е важен фактор при рисковите полови контакти. Освен цялата тази ендокринна стимулация, от важно значение е и замъгленото съзнание и действието на алкохола като „пробудник” на сетивата и „мръсното” подсъзнание.
Относно положителните ефекти на алкохола...
Малките количества алкохол поставят добра основа в социалните контакти и намаляват напрежението и притеснението. Това се изразява в определено сваляне на напрежението при контакт между непознати мъж и жена, които имат дори минимално сексуално привличане. Алкохолът в тази ситуация помага за по-лекия разговор, а дори и флирт, както и за премерени изречения и предпазване от елемент на агресия и отхвърляне.
Също така е доказана връзката между хубавото вино и добрата вечер. Това се изразява в добрата предпоставка за хубав и нежен флирт, дозирането на романтичните нотки в срещата, както и по-лесната приемственост за обвързване или на практика секс за една нощ.
Доказан е и приносът на алкохола за освобождаване на нервното напрежение при младите мъже, както и понижаване на свръхчувствителността, която се среща сред тях. Също така се повлиява свръхчувствителността при двойки, които имат много силно привличане помежду си, но се притесняват от преждевременна еякулация заради много силното привличане. Разбира се, трябва да се постави ясна граница между този вид симптоматична преждевременна еякулация и диагностичната нокса. Заболяването преждевременна еякулация не се лекува по никакъв начин с алкохолни концентрирани напитки.
Негативното влияние на алкохола...
За жалост списъкът с нежеланите и негативни ефекти на алкохолната напитка са много повече. Доказано е, че алкохолът предразполага към случаен секс и контакт, който в нормално състояние може да бъде избегнат. Също така е доказано, че алкохолът пречи на трезвата преценка на адекватно мислещия човек. Това от своя страна носи риск от нежелана бременност, поради възможност да се наруши контрола на еякулацията при мъжете. Също така може да се окаже предпоставка за развитие на много полово предавани болести, както и проблеми в брака и взаимоотношенията в семеен план.
Освен това негативен ефект на алкохола е временното обезводняване. Връзката е чисто биохимично-физиологична, при което се потиска важен хормон, наречен вазопресин, който контролира телесното оводняване. Тази форма на дехидратация може да бъде много лошо действаща при хора с бъбречна недостатъчност или при хора, които са на трайна терапия за хронични инфекции на пикочо-половите пътища. Също така е важно да се отбележи, че алкохолната консумация паралелно с антибиотично лечение, което често се случва през зимата заради обичайните респираторни инфекции, може да бъде много травмираща за организма, поради задействането на специален процес - дисулфирам реакция. При който се случва загуба на съзнание, тежки интоксикации, влошена чернодробна функция, бъбречно-диуретична функция и много други смущения, като главоболие, гадене, обилно повръщане, след настъпване на тази реакция.
И накрая, но не на последно място, трябва да се отбележи връзката на алкохола с настъпваща еректилна дисфункция, поради хроничното стимулиране на хипофизната жлеза, която изпраща сигнал към тестисите за производство на тестостерон. Ефектът е подобен при активно спортуващите хора, които използват тестостерон в инфекционна форма. Крайният резултат е трайно блокиране на тестостероновото производство, настъпване на стерилитет и трайна загуба на либидо.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД