Оргазмът при жените е строго индивидуален

Оргазмът при жените е строго индивидуаленG-точката, или зоната на Графенберг, е особено чувствителна зона, която се намира под повърхността на вагината, на стената към предната част на тялото. Местоположението й обаче варира при различните жени. Учените установяват, че при някои жени чувствителността е по-силна в горната вагинална стена.
Тъй като G-точката се намира под повърхността на вагиналната стена, тя трябва да бъде стимулирана индиректно. Много жени съобщават за нужда за уриниране, при първоначалното й стимулиране. Продължителното стимулиране обаче се оказва много приятно.
Наречена на името на немския гинеколог - Ернст Графенберг, който за първи път пише за нея, G-точката, заедно с нейното съществуване и местоположение са теми на широки дебати и противоречиви твърдения. Самият Графенберг идентифицира чувствителната зона като точката, където уретрата се доближава в най-голяма степен до вагиналната стена.
Други изследователи са на мнение, че нейното местоположение е малко по-нагоре във вагината. Израелският сексолог д-р Зви Хох пък твърди, че цялата предна стена на вагината, а не само една малка зона, изобилства от нервни окончания, които могат да доведат до силна възбуда, когато се стимулират. Има и учени, които твърдят, че G-точката не съществува при всички жени.
Тъй като функцията на оргазма при жените е строго индивидуална, т.е. те по различен начин стигат до оргазъм – дали вследствие стимулиране на G-точката или не, нейното местоположение също варира, обяснява сексологът д-р Дрю Пински.
Той допълва още, че дали една жена ще стигне до оргазъм, вследствие на орален секс и пряка клиторна стимулация, или чрез проникване и първична стимулация, или с чрез интервагинални механизми, каквато е и G-точката, се определя от наследените гени.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД