Необичайните сексуални състояния

Необичайните сексуални състояния Има някои състояния, свързани със сексуалността ни, които се срещат сравнително рядко, но за сметка на това, могат да причинят физическа и емоционална болка, а притесненията около тях са по-големи. Обикновено лечението на тези състояния не е лесна задача, но първата стъпка към излекуването е признаването на проблема и търсенето на помощ.
Постоянна генитална възбуда
Хората, страдащи от това състояние, са в непрекъсната сексуална възбуда. Симптомите могат да бъдат различни. Жените често изпитват физически признаци на възбуда, включително хиперемия в областта на гениталите, при липсата на мисъл за секс. Възможно е гениталите да бъдат толкова чувствителни, че самият допир с определени тъкани да доведе до възбуда.
Засегнтите от постоянна генитална възбуда понякога се случва да имат спонтанни оргазми, които могат да достигнат до дузина на ден. Някои засегнати се самостимулират, за да се облекчат, но понякога възбудата може да се завърне след часове, минути или дори секунди и да трае дни, седмици или месеци.
Някои от потърпевшите обясняват, че са имали такива оргазми още от детството си, докато при други те започват по време на бременността или менопаузата. Важно е засегнатите да не отлагат посещението при лекар, поради чувство на срам, а да потърсят помощ.
Хиперсексуалност
Състоянието се характеризира с необикновено силно сексуално желание. Хората с тази диагноза са обсебени от мисълта за секс до степен, която засяга начина им на живот.
Засегнатите са склонни да практикуват небезопасен секс с множество непознати – поведение, което крие опасност от предаване на различни инфекции. Голяма част от потърпевшите не приемат състоянието като проблем и не се обръщат за съвет към специалисти.
Хиперсексуалността може да се прояви при хора, страдащи от различни заболявания, като болест на Алцхаймер или след някои травми на мозъка. Възможно е да се „отключи“ вследствие на употреба на някои медикаменти, като лекарствата, предписвани за лечение на болестта на Паркинсон например.
Асексуалност
За малка част от хората, сексът далеч не е част от живота им. Асексуалните не изпитват желание за секс, нито сексуално привличане към другите. Чисто физически, засегнатите могат да правят секс, проблемът при тях е, че не искат.
Асексуалните могат да имат романтични връзки и да сключат брак, те обаче не изпитват физическо привличане към партньора, а емоционално. Отношението им към секса може да се изразява като чувство на пълно отвращение.
Някои от засегнатите маструбират, но те считат този акт по-скоро за необходима част от функциите на тялото им, отколкото като част от тяхната сексуалност.
Парафилия
Според определението на "Наръчника за статистика и диагностика на менталните заболявания" парафилия е психическо разстройство, което се характеризира със сексуални фантазии, желание или поведение, насочени към нечовешки обекти, страдание или унижение. Страдащите от парафилия не могат да получат сексуално удовлетворение от стандартния секс.
Учените не са сигурни каква е причината за появата на състоянието, вероятно е да се дължи на определено поведение или асоциации, свързани с миналото. Много от засегнатите не получават помощ, докато състоянието не бъде открито от някой друг, който да обърне внимание на проблема.
"Здравна поща" , i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД