Цинкът - минералът на секса

Цинкът - минералът на сексаМинералът цинк подсилва имунитета, сетивата и клетъчното развитие. Той е основен компонент в над 300 ензима и участва в стотици физиологични процеси - от производство на ДНК до поправка на клетки.
Мъжете обаче имат нужда много повече от този минерал - без него би била невъзможна продукцията на мъжкия полов хормон тестостерон.
Този стероиден хормон влияе силно на поведението, либидото, енергията, плодовитостта, мускулната маса, окосмяването, гласа и др. Макар и двата пола да притежават и използват този хормон, при мъжете той се произвежда в количества от 40 до 60 пъти повече, отколкото при жените.
Друга функция на цинка е свързана с ролята му в развитието и съзряването на сперматозоидите. Значителна част от мъжете, страдащи от проблеми с качеството на спермата, намират решение в допълнителен прием на цинк след консултация с лекар. Цинкът играе толкова важна роля в развитието и здравето на сперматозоидите, че само с една еякулация се отделят до 5 мг от минерала.
Комбинираните витаминови и минерални добавки често са достътъчни, за да компенсират недостатъчен прием на цинк с храната, но са само временно решение - този ключов елемент от мъжката диета трябва да се приема с храни като червено месо и черен дроб, миди, зърнени и бобови храни, тиквени и слънчогледови семки, горчица, бадеми и др.
Ориентировъчният дневен прием на цинк е 8 мг за жени и 11 мг за мъже. В минералните добавки той се съдържа под формата на цинков оксид, цинк пиколинат, цинк сулфат, цинк глюконат и най-добре абсорбирания от тялото - цинк глицинат.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД