Лубрикантите правят секса по-добър

Лубрикантите правят секса по-добърЧесто по време на полов акт се налага употребата на лубриканти - тогава, когато естествената лубрикация не е достатъчна или липсва изцяло, а крайният резултат е вагинална сухота. Причините за този проблем могат да бъдат най-различни. В такива моменти на помощ идват лубрикантите, които са най-различни видове. Някои от тях са на водна основа, други на силиконова или на маслена. Някои претендират да осигуряват чувство на затопляне, охлаждане или дори масажират.
Кой обаче e най-добрият избор както за доброто сексуално изживяване, така и за максимална безопасност за здравето?
Лубрикацията - лоша, добра, най-добра
Силиконът е смес от течните вещества dimethicone, dimethiconal и cyclomenthicone, която е получена в лабораторни условия. В основата си това е нетоксична субстанция, която не може да се абсорбира от кожата и мукозните мембрани. Лубрикантите на силиконова основа траят по-дълго време.
Като цяло, тeзи лубриканти могат да се определят като „добрите“, тъй като дават може би най-добрите резултати, докато са безопасни за тялото, но пък са съставени по химическа формула.
Лубрикантите на мастна основа не се славят с добра репутация... и с право. Те са лепкави, мазни и най-важното - увреждат латексовите презервативи, като по този начин обезсмислят тяхната употреба. А към последните се посяга често, тъй като са под ръка - вазелин, бебешки масла, минерални масла, дори и готварски масла!
Понякога те са прозведени на петролна основа. Този продукт е опасен не само за околната среда, но и за матката на жената.
Лубрикантите на водна основа предлагат добри резултати, които, освен това, са лишени от лепкавото преживяване, което оставя същият продукт на маслена основа.
Тъй като основната съставка на тези продукти е водата, те се абсорбират лесно от кожата (съответно е необходимо да се нанасят по-често). Не съдържат вредни химикали и това ги прави най-естественият изкуствен лубрикант, с което и печелят първото място като най-добри.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД