Виаграта помага и в любовта?

love2Медикаментът виагра, прилаган при импотентност, стимулира не само физически мъжете, но и повишава нивото на хормон, свързан с чувствата при любовта.
Sildenafil, генеричното име на препарата, увеличава хормона окситоцин у мишки, проучи екип от специалисти от университета Уисконсин-Мадисон. Той играе своята роля при процеса на раждането и кърменето, но също така се свързва и с оргазма и удоволствието от половия контакт. Проф Маър Джаксън пояснява, че виагра въздейства върху хипоталамуса и хипофизата, отговорни за произвеждането и освобождаването на окситоцина. Това навежда учените на мисълта, че медикамента повлиява не само еректилната дисфункция.
Виагра, както и други лекарствени средства, като Eli Lilly(tadalafil), Levitra (vardenafil) представляват инхибитори на фосфодиестераза 5. По определен метаболитен път, това води клинично до увеличено кръвоснабдяване на мускулите. У мишки повлиява и нивото на окситоцина, допуска се - и при хора.
Неговата роля за сексуалните взаимоотношения бе открита скоро. Тя предполага и роля на Виагра за връзката между двама партньори.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД