Познай по позата

Познай по позатаПсихолози са отделили години за проучване на оригиналните текстове на "Кама сутра", убедени, че позите, за които става дума между другото единствено в петата част, са всъщност психологически анализ на различните типове хора. Тук ще дадем някои от заключенията, до които са стигнали в анализа си по отношение на позите и психологическите типове.
"Мисионерска"
На пръв поглед това е позата на стабилността - мъжът закриля с тялото си, между двамата има близък визуален контакт, говорещ и за емоционален такъв. В същото време това е позата, любима за властния мъж, контролиращия не само в личните взаимоотношения, но също в бизнес отношенията, в социалните контакти.
Според психолозите е добре мъжете да знаят, че ако жената се съгласява да използват само тази поза, вероятно е отчуждена от мъжа, отдава му се просто по навик и вероятно мисли за какво ли не друго, но не и за него в този момент.
Жената върху мъжа
Двойки, регулярно практикуващи тази поза, според психолозите са достигнали такова ниво на доверие и разбиране, че не изпитват необходимост да доказват каквото и да било. Предпочитана е от жени, които всъщност се чувстват зависими от партньора си и от мъже, които с удоволствие партнират на дамите си във всяко отношение, включително ги подкрепят в професионалното им развитие и израстване.
Мъжът зад жената
Най-младата поза в християнските общества, според психолозите. Допреди 3 века, според тях, никъде няма данни за използването й, макар че в древността си е била факт. Вероятно заради християнските норми е била възприета до такава степен за неморална, че дори не е хрумвало на никого да пробва всъщност най-примитивната позиция, характерна за повечето животни.
Според психолозите, позата е предпочитана от жени, проявяващи доверие към партньора си и от мъже, които в определен момент искат да се почувстват свободни от отговорността си за качеството на секса, което иначе следят по мимиката на жената. Ако вариантът е само жената на колене пред мъжа, тогава мъжът очевидно иска да се изживява като насилник и доминант поне за малко. Жената обаче не се чувства унижена, напротив - така че пак и двамата са доволни.
Седящи един срещу друг
Позата е за мъже, признаващи жената за равоправен партньор. Дългогодишните партньори често прибягват и позата стоящи един срещу друг, която ги връща към спонтанността да можеш да правиш секс набързо където си поискаш.
С други думи, анализът е показал онова, което хората и без друго си знаят - най-добре е да не се ограничават с една поза, а да ползват предимствата на всички, които им носят удоволствие и ги забавляват. Показал е обаче и доста по-дълбок процес - двойките се избират един друг за дълготрайна връзка не по физическите, а по психическите дадености, а последните проличават и в секса при това още в началото. Дълбоко в себе си партньорите знаят, колкото и удовлетворителна или неудовлетворителна да е била първата близост между тях, дали това е човекът, с когото си струва да бъдат и извън леглото.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД