Да преборим мигрената със...секс

Да преборим мигрената със...сексНякои хора действително страдат от необясними главоболия и се страхуват, че сексуалната активност само би влошила вече незавидното им положение. Те могат да останат приятно изненадани от факта, че взаимовръзка между двете неща съществува, но тя може да е само положителна.
За хора изпитвали мигренозни главоболия е ясно, че съществуват тонове медикаменти, които биха могли да облекчат състоянието им, а наред с традиционната медицина съществуват и практики като акупунктура, масажи, билкови терапии, диети...
Възможно ли е да се излекува обаче мигрената с оргазъм?
Изследване демонстира как 47,4% от жените получават пълно облекчение на главоболието след секс, 48,5% не усещат никаква промяна, а само при 4,1% полученият оргазъм влошил състоянието.
Ако тази статистика звучи разочароващо, трябва да се отбележи общоизвестен факт: за да се достигне до оргазъм, не винаги е необходим партньор.
Според изследване, проведено от американския сексолог от университета „Рютгерс“, проф. Бевърли Уипъл, самозадоволяването може не само постепенно да намали симптомите на главоболие, а да го прекъсне моментално. В изследването си тя доказва с научен експеримент, че жени, които достигат оргазъм чрез мастурбация изпитват силно завишен праг на болката - от 74,6% до 106,7%. С такъв висок толеранс към болката, е малко вероятно да се усети дори мигренозен пристъп.
Учените сочат, че сексуалните действия, независимо от наличието на партньор, освобождават съединения като окситоцин и ендорфини - природните болкоуспокояващи на човешките тела. Те не само елиминират главоболието, но понижават чувствителността ни към почти всички видове болка.
Проф. Уипъл споделя още, че в статистическо отношение няма значение дали този ефект ще бъде постигнат чрез секс или самозадоволяване, резултатите са били еднакво добри и при двете групи.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД