Едновременният оргазъм - как да го постигнем?

Едновременният оргазъм - как да го постигнем?Половият акт е отдаване в буквален и преносен смисъл. Достигането на кулминацията по едно и също време от страна на партньорите увеличава усещането за близост и задоволство. За съжаление, много малко двойки могат да се похвалят с такъв синхрон в края на половия акт. Специалисти твърдят, че едновременното достигане на оргазъм от страна на партньорите се постига много трудно, особено в млада възраст. Колкото връзката е по-задълбочена и от по-отдавна толкова вероятността за едновременен оргазъм е по-голяма. При авантюри за една нощ е почти невъзможно да се постигне такава двойна кулминация, допълват те.
За да се изпита едновременен оргазъм, "тежката задача" се пада на мъжа - той главно трябва да се постарае и да сътрудничи на партньорката си, тъй като женският оргазъм е по-труден за контролиране.
Някои мъже могат да управляват процеса на еякулация и да синхронизират оргазма си с този на половинката. Задържането на еякулация обаче понякога е трудно, особено сред по-младите или страдащите от еректилна дисфункция.
Еректилната дисфункция се изразява в неспособност да се постигне или да се задържи състояние на ерекция за извършването на успешен полов акт.
Проблем има тогава, когато състоянието се наблюдава постоянно повече от три месеца. Среща се при повече от половината мъже на възраст между 40 и 70 години.
Липсата на възбуда при единия от партньорите също може да се окаже спънка, не само за синхронизирането, но и за достигането на оргазъм като цяло.
Емоционални състояния като тревога, гняв, стрес, депресия, умора също могат да попречат на половия акт.
Препоръчително е жената да насочва партньора си по време на секс не само с думи, но и с действия за кулминацията на акта при нея, за да може той да се настрои към нея.
Дори и оргазмът да не е по едно и също време за двамата партньори, това не означава, че половият акт не е приятен и задоволителен, подчертават сексолози.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД