Доказано: сексът подмладява

Доказано: сексът подмладяваСексът вече не е само начин за доставяне на удоволствие, доказани са и неговите здравни ползи. Според специалисти получаването на оргазъм три или повече пъти седмично удължава живота и ни прави с 10 години по-млади.
Те стигат до заключението, че оргазмът при мъжете намалява риска от рак на простатата, а при жените от рак на гърдата. Увеличава притока на кислород към мозъка, което намалява когнитивния упадък, подобрява концентрацията и паметта.
Предишни проучвания са установили, че сексът увеличава нивата на имуноглобулини с 30%. Това са клетки на имунната система, които се борят с вредните микроорганизми. Увеличените им нива намаляват риска от инфекции и възпаления и засилват имунната защита.
Изследователите анализират данните на няколко двойки и установяват, че сексуално активните са получавали годишно около 350 оргазъма, което е увеличило продължителността им с 4 години. 700 оргазма годишно - с 8 години и т.н.
Някои сексолози са на мнението, че с правилен хранителен режим, физическа активност и много секс може да се живее „вечно“.
Освен удължаването на живота оргазмът ни прави да изглеждаме с няколко години по-млади, допълват специалисти. Те установяват, че практикуващите секс три пъти седмично изглеждат със 7-10 години по-млади.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД