Откровеността е ключът за решаване на проблемите в леглото

Откровеността е ключът за решаване на проблемите в леглотоВъпреки факта, че сексът е нещо приятно, в много връзки той е болезнена тема. Дори и да имаме минимални оплаквания от сексуалния си живот, вероятно има моменти, когато наистина бихме предпочели по-скоро да четем книга преди да заспим. Независимо дали спорим за секса ежедневно или отвреме навреме, ето няколко лесни начина да спрем да си създаваме главоболия и да започнем да се забавляваме в леглото.

Да бъдем откровени за чувствата си

Вместо да се преструваме, че не забелязваме страстните намеци на партньора, или да го стрелкаме с гневни погледи, нека просто бъдем честни и му кажем защо не сме в настроение за секс. По този начин той няма да се почувства напълно отхвърлен, а ние няма да се налага да се преструваме на заспали, докато мъжът до нас ни шепне предизвикателно в ухото. Откровеността наистина е най-добрата политика в този случай. Щом веднъж отворим линиите на сексуалната комуникация, обсъждането на проблемите става по-лесно и въпросите се решават много по-бързо.

Да избягваме поставянето на прегради

Ако с партньора си редовно спорим за секс, има голям шанс да сме склонни да поставяме емоционална стена, когато темата бъде повдигната. Емоционалното затваряне никога не е добра идея - особено когато е замесен сексът. Здравословният сексуален живот значи да преодоляваме всички затруднения или проблеми, които изникнат, а това може да се случи, само ако се изправим лице в лице с тях. Колкото повече се срамуваме да засегнем темата с постоянните ни караници по отношение на секса, толкова по-трудно ще ни бъде да подобрим взаимоотношенията си в спалнята.

Да изберем подходящо време

Няма да сгрешим, ако кажем, че повечето мъже са готови за секс по всяко време на денонощието, когато го инициираме. За много жени обаче някои моменти през деня просто не са предпочитани. Ако ни е трудно да си държим очите отворени след късните новини, вероятно няма да искаме да правим дори и бърз секс преди да заспим. Ако се чувстваме най-добре след като сме си отпочинали от работа, но преди да седнем да вечеряме, може да обмислим варианта да използваме тази пролука във времето си за секс. Избирането на подходящото време не означава да сме интимни само в моментите, които дневният ни график го позволява, но това ще помогне да имаме по-малко спорове относно секса, а и партньорът ще знае кога сме по-склонни да оценим намеците му за усамотяване.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД