Презервативът не намалява удоволствието от секса

Презервативът не намалява удоволствието от сексаСхващането, че използването на презервативи може да намали приятното усещане по време на половия акт, е напълно погрешно. Неизползването на този вид контрацепция може да увеличи риска от СПИН и нежелана бременност.
Изследователи анкетират 5865 души и от двата пола на възраст между 18-59 години относно предпочитанията им и усещането при използването с или без презервативи. Също така доброволците са помолени през периода на проучването да правят секс с различни видове презервативи (латексови, полиуретанови и др.) и без този вид контрацепция и да опишат дали усещат някаква разлика.
Анализирайки отговорите на анкетираните, изследователите не установяват значителна разлика в сексуалното удоволствие, либидо или потентност при използването или не на презерватив.
За да се избегне рискът от усещане за парене или дразнене на пениса или влагалището, решението не е да се пренебрегне използването на презерватив, като защитна мярка от полово предавани болести или нежелана бременност, а да се избере материал и лубрикант, които са най-подходящи и безопасни за партньорите, съветват специалисти.
Лубрикантът трябва да е на водна основа, за да не предизвика алергична реакция или дразнение.
Закупуването на презерватив трябва да е разумно. Евтините и несигурни презервативи остават впечатлението, че използването им пречи на сексуалния акт, което увеличава риска от СПИН и други полово предавани болести, категорични са експерти.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД