Пенис-алергията може да наруши сексуалния живот

Пенис-алергията може да наруши сексуалния животБолки, сърбеж, зачервяване на пениса след секс може да са симптоми на алергия. Такъв тип алергия може да има огромно влияние върху сексуалния живот на всяка двойка.
Всяка една двойка търси стабилни взаимоотношения, здравословен и удовлетворяващ сексуален живот. Без значение колко си пасват в сексуално отношение партньорите, проблем като пенис-алергията може да наруши сексуалния им живот.

Въпреки че има и медикаментозно лечение на този проблем, има няколко стъпки, които мъжете трябва да направят, за да се защитят от развитието на пенис-алергия.
Носене на бельо от естествени материали. Така кожата няма да се спарва и ще се избегнат зачервяванията.
Избягвайте да използвате съмнителни лубриканти и кремове, които биха могли да имат съставки, които да са потенциални алергени.
Ето някои от основните предпоставки за развитие на пенис-алергия.
Диабет. Обриви и зачервяване по кожата могат да се появят заради високи нива на кръвната захар. Това са нетипични симптоми на диабета. Кожата на пениса се зачервява, развиват се симптоми на баланит. В такива случаи антиалергични лекарства нямат особен ефект, докато не се намалят нивата на кръвната захар.
Латексови кондоми. Много мъже са алергични към латекса в кондомите. При контакт на кожата с латекса, тя се зачервява, появяват се сърбеж и дискомфорт. Хората, на които им се налага да работят с латексови ръкавици, са по-склонни да развият подобен тип алергия.
Спермицидите, с които се обработват кондомите, както и другите химикали като оцветители и ароматизатори също могат да причинят алергична реакция. В аптеките можете да откриете безлатексови презервативи, те са по-скъпи, но са решение на проблема с алергията към латекс.
Инфекции. Полово предаваните болести са друга причина за пенис-алергия след полов акт. Такива заболявания са: трихомониаза, сифилис, херпес. И трите инфекции протичат със зачервяване и обриви в областта на гениталиите.
Липса на лубрикация. Когато половият акт се извършва твърде бързо, много често има недостатъчно овлажняване на влагалището. Това може да е причина за поява на червени петна, загрубяване на кожата на пениса и сърбеж. Такъв полов контакт е по-болезнен за жените, отколкото за мъжете.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД