Вагиналната сухота спъва сексуалния живот

Вагиналната сухота спъва сексуалния животВагиналната сухота е проблем, който въпреки че не води до тежки физиологични нарушения, влияе върху емоционалното състояние на жената. Среща се сред жени на всякаква възраст, като честотата му е по-голяма сред жени в периода на перименопауза и на менопауза.
Лигавицата на влагалището е покрита с многослоен плосък невроговяващ епител, чиито клетки са богати на гликоген и участват в продукцията на мукус, които има овлажняваща функция. Пролиферацията (увеличаването на броя) на клетките на лигавичния епител и секрецията на мукус се стимулират от половите хормони

Прочети още...

Ситуацията с ХИВ у нас: 147 нови болни от началото на годината, а общо са над 1600

Ситуацията с ХИВ у нас: 147 нови болни от началото на годината, а общо са над 1600От януари до края на месец юни тази година 177 560 лица са се изследвали за ХИВ в България, предаде БГНЕС. През периода 1986–09.08.2019 г. в България са регистрирани общо 3 173 лица с ХИВ инфекция. От началото на тази година са открити нови 147 ХИВ–серопозитивни, от които 93% са български граждани и 7% чужденци. Запазва се тенденцията от последните години броят на новорегистрираните мъже да е многократно по-голям от инфектираните жени. Съотношението е 5:1 (123 мъже и 24 жени).

Прочети още...

Ароматът на босилек и роза увеличава сексуалното желание

Ароматът на босилек и роза увеличава сексуалното желаниеСпоред научните експерименти, проведени в Националния институт по неврология в Торино, Италия, ароматите имат мощно влияние върху човека. Ароматът на ванилия ни прави алтруисти, мирисът на лимон ни помага да се концентрираме, твърди италианският психолог Анджело Мусо. Стабилизирането на настроението пък може да стане с есенцията на ясмин, докато сексуалното желание се увеличава благодарение на аромата на босилек и роза. Професор Пиерджорджо Страта е категоричен, че уханията влияят на емоциите, които изпитваме.
Според изследователите женският нос е по-чувствителен към телесната миризма от мъжкия.
"Здравна поща"

Сексът след 50 помага за бистър ум

Сексът след 50 помага за бистър умВсички знаят за ползите от решаването на кръстословици и изучаването на чужд език при поддържането на пъргав и бистър ум в напреднала възраст. Според ново проучване обаче редовният полов живот след 50-годишна възраст също помага (АФП).
Британски учени са провели експеримент с участието на 28 мъже и 45 жени на възраст между 50 г. и 83 г., които трябвало да се подложат на различни тестове за своите умствени способности. Те също така били попитани и колко често правят секс - веднъж седмично, месечно или никога.
Хората, които водят полов живот поне веднъж седмично, са показали по-високи резултати

Прочети още...

Не превръщайте простатита в път към стерилитет!

Не превръщайте простатита в път към стерилитет!Простатните флуиди влизат в състава на семенната течност и съставляват около една трета от нея. Простатният секрет е млечнобял на цвят и съдържа различни ензими, хормони и др. - простатен специфичен антиген (PSA), кисела фосфатаза, спермин, лимонена киселина, които подобряват функционалността на сперматозоидите в женските полови пътища. Поради своята локация и функция, инфламаторните и хиперпластични изменения в жлезата причиняват микционни, сексуални

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД