Сексът след 50 помага за бистър ум

Сексът след 50 помага за бистър умВсички знаят за ползите от решаването на кръстословици и изучаването на чужд език при поддържането на пъргав и бистър ум в напреднала възраст. Според ново проучване обаче редовният полов живот след 50-годишна възраст също помага (АФП).
Британски учени са провели експеримент с участието на 28 мъже и 45 жени на възраст между 50 г. и 83 г., които трябвало да се подложат на различни тестове за своите умствени способности. Те също така били попитани и колко често правят секс - веднъж седмично, месечно или никога.
Хората, които водят полов живот поне веднъж седмично, са показали по-високи резултати

Прочети още...

Не превръщайте простатита в път към стерилитет!

Не превръщайте простатита в път към стерилитет!Простатните флуиди влизат в състава на семенната течност и съставляват около една трета от нея. Простатният секрет е млечнобял на цвят и съдържа различни ензими, хормони и др. - простатен специфичен антиген (PSA), кисела фосфатаза, спермин, лимонена киселина, които подобряват функционалността на сперматозоидите в женските полови пътища. Поради своята локация и функция, инфламаторните и хиперпластични изменения в жлезата причиняват микционни, сексуални

Прочети още...

Аменореята може да се усложни до инфертилитет

Аменореята може да се усложни до инфертилитетАменореята е патологично състояние, при което се наблюдава липса на менструация. Необходимо е установяване етиологията на заболяването, защото при липса на лечение може да се усложни до инфертилитет. Липсата на менструация е физиологична в периода преди пубертета, по време на бременност и менопауза.
Различават се два основни типа аменорея - първична и вторична. Първичната аменорея е липса на менструация на възраст 14 години, съчетано с изоставане в развитието на вторични полови белези, или липса на месечно кръвотечение на възраст 16 години с нормално развити вторични полови белези.

Прочети още...

Ваксина води до намаляване на предракови клетки с до 90%

Ваксина води до намаляване на предракови клетки с до 90%Рутинната ваксина, която се слага на момичета в училищна възраст (12-13 г.) срещу човешкия    папилома вирус    (HPV) в Шотландия, значително намали честотата на заболелите от рак на шийката на матката. Някои форми на вируса, които се предават по полов път, причиняват цервикален карцином - един от най-разпространените видове рак при жени на възраст под 35 години в Обединеното кралство.
Преди десетилетие британското правителство въведе    програма за имунизации

срещу човешкия папилома вирус при момичета на възраст 12-13 години

Прочети още...

Около 14 млн. души по свята не знаят, че са носители на ХИВ

Около 14 млн. души по свята не знаят, че са носители на ХИВПрез 1981 г. ново заболяване се разпространява с неимоверна скорост и става огромна заплаха за човешката популация. Хора умират, без да се знае какво се случва. Лекарите наричат състоянието Синдром на придобитата имунна недостатъчност. То се развива вследствие на вирусна инфекция, която прогресивно намалява ефективността на имунната система, правейки болния уязвим на всякакви инфекции.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД