РЗИ -Стара Загора домакин на европейски семинар зa равенство в здравеопазването

РЗИ -Стара ЗагораРегионална здравна инспекция-Стара Загора ще бъде домакин на двудневен международен семинар по проект „Равенство в здравеопазването 2020“ на 13 и 14 февруари на Старозагорските минерални бани, в конферентна зала „Тракия“ на хотел „Калиста“. Организатор на дейностите по проекта от българска страна е д-р Елена Канева - директор на РЗИ-Стара Загора.
Проектът HEALTH EQUITY - 2020 (Равенство в здравеопазването 2020) се реализира в рамките на здравната програма на ЕС. Той се финансира от Изпълнителната агенция по здравеопазване и защита на потребителите към Европейската комисия.
Проектът стартира през юли 2013 г. и ще се осъществи за три години. Включени са 10 региона - по един от 10-те нови страни-членки на ЕС. Регионалната здравна инспекция-Стара Загора е единствената, която представя България. Останалите партньори са: Lodzkie (Полша) и Pomurje (Словения) - пилотни региони и асоциирани партньори; по един регион от Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Румъния и Словакия. Основната цел на проекта "Равенство в здравеопазването 2020“ е да подпомогне държавите-членки да разработят планове за действие, основани на доказателства, за намаляване на неравенствата в здравеопазването, а също така и да информира за използването на структурните фондове на ЕС в следващия програмен период.
Семинарът на Старозагорските минерални бани е на тема „Изходни позиции”. На него ще се представят доклади от регионите с резултати от оценка на потребностите - тема, обсъдена по време на първия семинар, проведен в Медицински университет, гр. Лодз, Полша на 17 и 18.10.2013 г.
"Здравна поща", източник: РЗИ-Стара Загора

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД