Над 250 зъболекари се събират на форум "Мадарски конник"

Над 250 зъболекари се събират на форум "Мадарски конник"От утре Шумен ще бъде домакин на национален форум по дентална медицина, който ще продължи до неделя и ще предложи на участниците научна програма, лекционни и видеодемонстрационни курсове. Това съобщиха от Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз.
Изявихме желание да проведем такава конференция при нас след като станахме свидетели на добре организирани и проведени подобни прояви в Плевен, Хасково и Банско.
Очевидно е, че денталните лекари имат потребност от такива професионални срещи, на които да опресняват знанията си и да общуват пълноценно помежду си. Така заедно с няколко колеги - д-р Баева, д-р Чалъкова, д-р Велинова, д-р Енчев се обединихме около идеята нашият град също да стане домакин на национална конференция. Наши млади колеги разработиха специален уебсайт www.shumendentalforum.org, който мотивира желаещите лекари, изложители и спонсори да се регистрират лесно по интернет и едновременно с това улесни нашата организационна работа. Интересът, на който сме свидетели до момента доказва, че усилията ни са на път да се оправдаят -досега повече от 250 дентални лекари от цялата страна са заявили участие, ще имаме и над 20 фирми изложителки, каза председателката на РК на БЗС в Шумен д-р Росица Енчева. Тя посочи, че темите, които са включени в програмата имат главно практическа насоченост, тъй като това съвпада с основната цел на квалификационната програма на БЗС. Курсовете ще се водят от млади и амбициозни колеги,които искат да споделят своя опит. Един от тези курсове е с основен фокус екипната работа - „дентален лекар-зъботехник” и силно се надявам да оправдае интереса към него, добави още д-р Енчева. Според нея още един акцент в програмата ще предизвика вниманието на аудиторията - това е темата за спешните алергични състояния в денталната практика, която ще бъде представена от специалист ОАИЛ в шуменската областна болница. Ще бъде проведено и студентско състезание по изграждане на адхезивен мост. Амбицията на организаторите е националният дентален форум „Мадарски конник” да се превърне в традиция, изтъкна в заключение председателката на шуменската регионална колегия на БЗС.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД