Организират курс за родители на деца с лицеви аномалии

zp-kursНа 7, 8 и 9 февруари ще се проведе обучителният курс "Родител за контакт" за семействата на деца с цепнатина на устната или небцето, съобщиха от Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители. Целта на инициативата е да се окаже подкрепа на семействата, минали през това преживяване. Курсът ще е в Пловдив в комплекса за социална подпомагане на деца и семейства.
Сред темите, включени в обучението, са справянето с емоционалните реакции на децата с такъв проблем, изучаване на умението за изслушване и изкуството да се задават улесняващи въпроси, организационни въпроси относно лечението и храненето, за социалните помощи за децата и други.
От Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители посочват, че до момента в България има над 18 родители за контакт, които успешно работят за предотвратяване на изоставянето на деца с лицеви аномалии в домове, предоставят информация и оказват подкрепа на техните семейства.
Курсът ще се води се от специалисти с дългогодишен опит в работата с родители на деца с вродени лицеви аномалии. С лекция ще се включат доц. Юрий Анастасов и членове на мултидисциплинарния екип.
На включилите се родители се заплащат пътните разходи, две нощувки, храна, занималня и храна за децата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД