Приемат заявления за работа за болницата в Девин

Лекари проявяват интерес към болницата в ДевинЗапочна набиране на персонал за болницата в Девин, която бе затворена преди повече от две години. Здравното заведение обслужваше 30 000 души от общините Девин, Борино и Доспат, а до затварянето й се стигна заради натрупани задължения от 1.8 млн. лева, информират от Българския лекарски съюз. Миналата година, след серия от протести, правителството отпусна близо 600 000 лв. за ремонт на два етажа от сградата и за закупуване на необходимата за болницата техника, така че здравното заведение да отговаря на изискванията за договор със Здравната каса.
Загубилите обществената поръчка за ремонта фирми обаче обжалваха, което отложи отварянето на болницата във времето.
Освен 600-те хиляди за ремонт и техника, държавата отпусна още 700 000 лв., с които да бъдат покрити старите задължения на болницата. Около 300 000 лева са за неизплатени заплати на персонала.
Първо каним кадрите, които са работили в болницата, като уточняваме и задълженията към тях. Има много голям интерес от стари и нови кадри. 70% от лекарите вече са договорени, има и достатъчно кадри от среден медицински персонал, казва шефът на здравното заведение Радка Грозданова.
Болницата в Девин ще има 4 отделения, колкото е имало преди затварянето. Със сигурност ще заработят педиатрия, вътрешно отделение и хирургия. Структурата на болницата е утвърдена, но сега предстои договаряне на дейностите, които ще бъдат финансирани от здравната каса, казва още д-р Грозданова.
Заявления за работа ще се приемат до 20 януари, а до 10 февруари болницата трябва да заяви в РЗОК дейностите, които иска да изпълнява. Плановете са до края на февруари да започнат работа диагностичните структури на болницата.
След затварянето на болницата в Девин, ръководството на БЛС нееднократно посети града и проведе редица, свързани с проблема разговори, както с местната власт, така и с Министерството на здравеопазването.
"Здравна поща", източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД