Терапия с изкуство поднесе „Подарък за празника“

artterapiqПосетители на Центъра за възрастни хора с психични разстройства в Стара Загора представиха на 5 декември във фоайето на Община Стара Загора театралната куклена постановка за възрастни „Подарък за празника“.
В ЦСРИ „Д-р Правда Ковачева” се предоставя комплекс от медицински и социални услуги, свързани с извършването на психосоциална рехабилитация на потребителите. Много важен елемент за подържане на добро психично здраве е терапията с изкуство.
Повече от 3 месеца е продължила подготовката на участниците под ръководството на актьора от Драматичен театър „Гео Милев“ Стоян Ангелов.
Реализацията на постановката е по проект „С изкуство допълваме книгата на собствения си живот“ на СНЦ „Здраве и морал“, благодарение помощта на Обществен дарителски фонд и Фондация “Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.
Този проект е много важен, защото с него се постига преустройство на междуличностните отношения, подтискане на невротичните стереотипи и преодоляване на социалната дезориентация на хората с психични разстройства. Като резултат, участниците в постановката отклониха вниманието си от болестните симптоми и изградиха нови, здрави отношения, поведение и социални роли, обясниха специалистите от центъра.
Индикаторите за успеха на този проект са подобряване здравословно състояние на потребителите , социалната им поведенческа и ролева изява, както и удовлетворението от извършените дейности, даващи смисъл на техния живот.
Те отправиха своите поздрави за предстоящите Коледни и Новогодишни празници към всички служители на Общината и гражданите на Стара Загора.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД