"Алтернатива 55" приключи успешно 3 проекта

Мая Момчилова, Тодорка Станкова, Анастасия Василева Успешното приключване на три проекта отчете старозагорското гражданско сдружение "Алтернатива 55" на 5 декември. От няколко години в неправителствената организация работят с деца с проблеми в развитието чрез предостяване на социални услуги в специализиран Център за социална рехабилитация и интеграция.
Първият проект "Мобилно ателие" бе осъществен с помощта на Обществен дарителски фонд, Стара Загора.
"Алтернатива 55" приключи успешно 3 проектаВ неговите рамки за децата бяха организирани 12 мобилни ателиета в две насоки - рисуване и приложни художествени дейности. Част от изнесените дейности бяха изнесени сред природата.
С изработените рисунки на 12 декември в Младежкия дом ще бъде организирана благотворителна изложба-базар. По същото време в дома ще се проведе и благотворителен концерт. На 13 декември деца от ЦДГ 34 и от ОУ "Георги Райчев" ще гостуват на своите връстници в офиса на "Алтернатива 55".
Вторият проект беше за водна терапия. 12 момчета и момичета на възраст от 7 до 14 г. посещаваха плувния басейн в рамките на три месеца. За много от тях спортът се оказа изключително удоволствие и те продължиха до посещават басейна, вече срещу заплащане от страна на родителите, обясни Анастасия Василева, ръководител на "Алтернатива 55".
В рамките на третия проект със сумата от 15 000 лв. бе ремонтирана старата къща, в която се помещава сдружението.Бе направен частичен ремонт на покрива, изградени окачени тавани, подменена подовата настилка.
Alternativa 02Центъра за социална рехабилитация се посещава в момента от около 30 деца от Стара Загора. За него има още много желаещи родители, но възможностите са ограничени.
Стряскащата статистика показва, че броят на децата, страдащи от аутизъм, се увеличава драстично в последните години. Има данни, които сочат, че в САЩ 1 на всеки 50 деца страда от аутизъм, за някои държави цифрата е 1 към 20, каза г-жа Василева. В България статистика липсва. Говори се за 15-20 000 деца, обаче специалистите и работещите с деца с проблеми в развитието са категорични, че те са значително певече.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД