Днес честваме Деня на християнското семейство

Днес честваме Деня на християнското семействоНа 21 ноември Българската православна църква отбелязва Въведение на Божията Майка в храма. Празникът се чества и като Ден на християнската младеж и семейството.
Според Светото писание, на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и отдадена в служение на Бога. Със запалени свещи, всички близки я съпроводили през града до храма.
Според православната традиция, Въведение Богородично слага началото на Коледните пости и се свързва с настъпващата зима и очакването на църковните тържества около Рождество Христово. Българската православна църква е избрала празника за Ден на християнското семейство. На този ден родителите или учителите водят децата в църквата.
По това какво е времето на този ден, народът гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево - зимата ще е люта, лятото - сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата - богата.
Във всеки християнски дом трябва да гори кандило - символ на вярата и благочестието. Вечерта всички в дома се събират около трапезата. Масата се оставя неразтребена, за да дойде Богородица през нощта, да си хапне и да благослови дома.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД