Отбелязват с концерт и безплатни прегледи Деня на диабетика в Стара Загора

Отбелязват с концерт и безплатни прегледи Деня на диабетика в Стара ЗагораНа 12 ноември от 17 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се състои традиционнияt концерт с участието на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре”, посветен на 14 ноември - Световен ден на диабетиците. Събитието се организира от Община Стара Загора и местното сдружение „Диабет”, в което членуват около 200 мъже и жени между 35 и 80 години.
Във връзка с Международния ден на диабета МБАЛ – Медицински комплекс Берое организира на 14 ноември безплатни прегледи на пациенти със захарен диабет, които включват измерване на ръст, тегло, индекс на телесната маса и гликиран хемоглобин с експресен метод и при необходимост измерване на кръвна захар и консултация със специалист.
Прегледите ще се извършат в Медицински център Берое на ул. „Герасим Папазчев № 1 от 10 до 14 ч. (западно от ЖП гара).
В България от това заболяване страдат около 500 000 души. 40% от хората обаче не знаят, че имат диабет. Данните за областта са, че болните са 10 000 души, но голяма част от тях не са регистрирани, информира Стефка Далакчиева, председател на сдружение "Диабет".
Статистиката сочи, че от това заболяване в световен мащаб са засегнати над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват, а един умира от диабет. Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД