7 ноември - Международен ден на медицинската физика

7 ноември - Международен ден на медицинската физикаТази година за първи път седми ноември - рожденият ден на Мария Склодовска-Кюри ще се отбележи като Международен ден на медицинската физика. Основната тема е “Риск при медицинско облъчване? Попитай медицинския физик!”. Целта е да се повиши информираността на обществото за важната роля на медицинския физик за осигуряване на качеството и безопасността на пациентите и медицинския персонал при диагностиката, терапията и скрининга с методи, използващи йонизиращи лъчения.
Българското дружество по биомедицинска физика и инженерство (БДБФИ) ще отбележи Международния ден на медицинската физика със серия от събития в цялата страна. Те имат за цел да повишат информираността на обществото за професията медицински физик.
В София, Варна и Враца ще се организират отворени врати под мотото “Ела и разбери какво работи медицинският физик”. Това ще се случи в клиники по лъчелечение, нуклеарна медицина и образна диагностика в СБАЛ по Онкология-София, СБАЛОЗ-София, Токуда болница-София, УМБАЛ “Св. Марина”- Варна, КОЦ-Враца.
На тържествената сесия на 7 ноември от 16 ч. в аудитория 4, IV етаж на Предклиничен университетски център на Медицински университет, София, ще се представи историята на медицинската физика в България, както и ролята и изискванията към квалификацията на медицинските физици. Ще се поставят и наболелите нерешени проблеми и предложения за тяхното решаване.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД