Над 40 лекари и сестри даряват кръв в доброволна акция

Над 40 лекари и сестри даряват кръв в доброволна акцияВ акция по кръводаряване, организирана от Българска асоциация за закрила на пациентите и Националният център по трансфузионна хематология, ще участва персоналът на „Сити Клиник”, София. Кампанията ще се проведе на 29 октомври от 8.30 до 13.30 ч. с цел популяризиране значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, което е от изключителна важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти. Над 40 лекари и сестри са заявили желание да дарят кръв, за да дадат пример и да покажат важността на този благороден акт в полза на всички пациенти в нужда.
Амбицията на кампанията е хората да могат да направят информиран избор дали да се присъединят към подобни акции и по този начин броят на доброволните кръводарители да расте. Медицинският персонал призовава всички желаещи българи да се включат и да допринесат за каузата за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.
Актът на кръводаряването не само спасява човешки живот, той е полезен и за кръводарителя. По този начин се стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и се увеличават защитните сили на организма. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Не съществува никаква опасност от каквато и да било зараза по кръвен път. Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа, а качествено - за 3 до 4 седмици.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД