Четвърта номинация за "Добрият самарянин"

 Четвърта номинация за "Добрият самарянин"Сдружение „Самаряни“ получи четвърта номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“за 2013 г.
За добротворство на леля Мария, Аничка и Николай Попови можете да разберете от личната история на Румен Христов, който пожела те да бъдат номинирани в конкурса „Добрият Самарянин“.
„От ранна детска възраст до пълнолетието си израснах в дом за деца, лишени от родителска грижа.
На мнение съм, че за да решиш един проблем, то ти трябва да го познаваш изключително добре, ако може от най-вътрешната му страна. Тази моя осъзната философия ме подтикна да тръгна за Стара Загора и да запиша „социални дейности“ в Тракийския университет. Излизайки от институцията, обаче, да се справя сам с напълно новата ситуация изглеждаше невъзможно. За да изпълня желанието си и да стана социален работник, освен да уча, трябваше и да работя, за да се издържам.
Тогава, преди 7 години, срещнах леля Мария. Тя е от онези хора, които намират смисъл в това да помагат на другите. На мен ми помогна. Правила го е преди това. Прави го и днес. Освен това, тя е успяла да предаде тази своя отдаденост към другите и на своите деца.
Тогава, преди 7 години, тя чу моята история и ме изпрати при Аничка и Николай – нейните син и снаха, които каза, че биха могли да ми помогнат с намирането на работа. Подходих със страх и недоверие, но отидох в тяхното заведение за хранене, което поддържаха като семеен бизнес. Беше дъждовно. Почерпиха ме чай.
Започнах работа там. Помагах в кухнята. Научих много. Работих в продължение на цялото си студентство. Беше възможно, защото  Аничка и Николай се съобразяваха напълно с ангажиментите ми в университета. Отидох при тях, за да ми помогнат да намеря начин да се прехранвам, а открих нещо много повече. Намерих приятели, близки, семейство. Хора, които ме научиха много – да работя, да намирам решения за предизвикателствата, които живота ми поднасяше. Поддържаме връзка и досега. Те са невероятни. Те за мен са добрите самаряни, които ми помогнаха тогава, когато имах най-голяма нужда от това".
До крайния срок за приемане на номинации за "Добрият Самарянин" на 2013 г. остават 12 дни.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД