Лекарският съюз представя за първи път свой проект НРД-2014

Лекарският съюз представя за първи път свой проект НРД-2014От 18 до 20 октомври в Равда Българският лекарски съюз ще проведе своя 58-и извънреден Събор. За първи път съсловната организация ще подготви свой проект за НРД-2014, който ще бъде обсъден и приет от делегатите на Събора. Готовият вариант ще бъде представен на НЗОК и ще съдържа нови предложения, свързани с ПИМП, СИМП и някои клинични пътеки.
Няма да има драстични финансови искания, но ще се настоява за повече средства при критично недофинансирани дейности.
Денят на Св. Иван Рилски-Чудотворец, който тази година се чества и като 20 юбилеен Ден на българския лекар, ще бъде отбелязан тържествено на 19 октомври от 19.30 ч. На традиционна церемония с концерт, ще бъдат връчени отличията на лекарите, излъчени от Регионалните колегии на БЛС като носители на почетен знак „Лекар на годината” - сребърен. Ще има удостоен лекар за изявен професионализъм и издигане престижа на БЛС. От средите на болничните директори ще бъде излъчен „Мениджър на годината”. Почетен знак „Златен” е отреден за лекар с „Изключителен принос в развитието на българската медицина”, а кулминацията ще бъде голямото отличие „Лекар на годината” 2012.
На тържествената вечер са поканени ръководството и депутатите от Комисията по здравеопазване към НС, министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова,останалите съсловни организации, представители на пациентските организации.
"Здравна поща", източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД