12 октомври е Европейски ден на донорството

12 октомври е Европейски ден на донорствотоДнес Европа отбелязва Ден на донорството. Мото на кампанията е “Проведи този разговор“. Европейският ден на донорството е организиран за първи път през 1996 година от проф. Филип Морел от Университетската болница в Женева. Целта е да се популяризира донорството, тъй като то стои в основата на трансплантациите. В нашата страна този ден се отбелязва за втора поредна година. Трансплантацията е едно от чудесата на съвременната медицина.
Регионалната здравна инспекция в Сливен разпространи основните послания на Деня на донордството: Даряването на орган може да спаси човешки живот.
Даряването на орган е благородство.То може да стане само с Вашето съгласие, подкрепено със съгласието на близките Ви.
Нека поне н този ден на годината да мислим позитивно, как частица от всеки от нас ще продължи да живее и след нас.
Сливен е на първо място в страната по донорски ситуации, съобщи преди дни заместник-министърът на здравеопазването проф. Чавдар Славов.
"Във време, когато донорството буквално спря у нас в България, Сливен проправя нова пътека. Наша амбиция е да създадем нова култура на донорството и да разширим възможността повече хора да имат шанс да живеят от този вид лечебна дейност. Църквата, със своята позиция, ни подкрепя в тази дейност. Чакаме отговор от българския патриарх дали ще има представител на БПЦ в така наречения Съвет по трансплантология”, отбеляза зам.-министър Славов.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД