Пациенти на Център "Св.Св. Козма и Дамян" зарадваха старозагорци с лично творчество

Пациенти на Център "Св.Св. Козма и Дамян" зарадваха старозагорци с лично творчествоРазпродажба с благотворителна цел на ръчно изработени сувенири, аксесоари и предмети за бита организираха на 10 октомври - Световния ден на психичното здраве, пациенти от Дневния център за възрастни хора с ментални увреждания "Св.Св. Козма и Дамян" пред сградата на Общината в Стара Загора.
Центърът е създаден през 2007 г. Капацитетът му е от 30 души - лица с психични заболявания и с умствена изостаналост. Всеки ден от понеделник до петък те се събират заедно.
Чрез трудотерапия, арт- и музикална терапия, чрез фитнес и други занимания, организирани от психиатри, психолози и други специалисти, преодоляват затрудненията си в общуването с другите и психичните си проблеми.
На импровизирания щанд пред Общината пациентите на "Св.Св. Козма и Дамян" изложиха неща, които са изработили сами с помощта на служителите на центъра. Сред най-атрактивните и купувани аксесоари бяха гривничките с цветовете на "Берое". Искрена радост предизвика у авторите на предметите интересът на старозагорци към тяхното творчество. Още с отварянето на щанда пред него се натрупаха десетки старозагорци, включително и деца. Хората купуваха с удоволствие и пускаха в кутията за дарения помощи за центъра и за неговите обитатели, голяма част от които са хора с ограничени финансови възможности и без помощ от семейства и близки.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД