Хирургичното отделение на МБАЛ "НиаМед" празнува втори рожден ден

Хирургичното отделение на МБАЛ "НиаМед" празнуа втори рожден денХирургичното отделение на МБАЛ "НиаМед" празнуа втори рожден денХирургичното отделение на старозагорската МБАЛ "НиаМед" отбеляза на 10 октомври две години от своето създаване. Отделението разполага с 15 легла. В него работят 6 висококвалифицирани старозагорски хирурзи, 8 медицински сестри, от които две са операционни, 4 анестезиолози и 5 санитарки.
В болницата функционират отделно и отделение за образна диагностика, клинична и патохистологична лаборатории, оборудвани с модерна апаратура. Всичко това дава възможност за лечение на болните по най-съвременни европейски стандарти.
За две години през хирургичното отделение на "НиаМед" са минали близо 1700 пациенти от цялата страна и от чужбина. Около 1300 от извършените операции са били планови, а останалите са направени по спешност, обясни д-р Димитър Салабашев, шеф на отделението. Той и неговите колеги правят предимно коремни операции, такива на щитовидната жлеза, при рак на гърдата. Специалистите извършват и лапароскопски операции на хернии и жлъчки.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД