Отбелязват Световния ден за взаимопомощ - 10 октомври с "Минутка за здраве"

Отбелязват Световния ден за взаимопомощ - 10 октомври с "Минутка за здраве"Инициативата е на БЛС в партньорство с компания Eli Lilly и се провежда на този ден всяка година.Той обединява усилията на стотици общества и граждански организации с идеята за подобряване здравето на нацията.
Имайки пред вид важността на профилактиката, която е изведена като приоритет в стратегията на Български лекарски съюз, както и факта, че над 20 000 служители на Lilly от близо 60 страни ще се присъединят към тазгодишното събитие, съвместната инициатива популяризира необходимостта от редовно измерване на основни здравни показатели. За целта, в центъра на София ще бъдат изградени две шатри, където служители на Lilly доброволно ще измерват кръвното налягане, телесното тегло и индекса на телесна маса.
Едната шатра ще бъде разположена в района на парка “Вл. Заимов“, а другата в близост до паметника на Съветската армия.
Председателят на БЛС д-р Цв. Райчинов и д-р Нели Огнянова, регионален мениджър на Eli Lilly, ще участват в кампанията между 12 ч. и 13 ч. в шатрата при паметника на Съветската армия.
Кампанията е изцяло благотворителна. През миналата година над 20 000 служители на Lilly от 40 страни са извършили благотворителни дейности като част от Световния Ден за Взаимопомощ.
"Здравна поща", източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД