Стартира седмица на донорството у нас

Стартира седмица на донорството у насСедмица на донорството ще бъде проведена от 7 до 13 октомври 2013 г.във връзка с Европейския ден на донорството - 12 октомври. Целта е както да се популяризира донорството, така и да се изрази уважение към донорите, семействата им, трансплантолозите и координаторите по донорство. В подкрепа на инициативата публични личности ще влязат в ролята на посланици на добра воля на Националната кампания в подкрепа на донорството.
На 7 октомври от 17,30 ч. ще бъде открита информационна изложба в Градската градина в София. На събитието ще присъстват известни личности, пациенти, трансплантолози, директора на Изпълнителна агенция по транслантация и представители на Министерство на здравеопазването.
На 8 октомври министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще открие в УМБАЛ „Александровска” „Дърво на живота” в памет на донорите, спасили стотици хора.
На 10 октомври ще се състоят пресконференция и прожекция на филм, организирани от Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели в кино „Арена”
На 11 октомври от 11 ч. ще се открият Игрите за трансплантирани и диализирани, организирани от Сдружение „Български съюз на трансплантираните”
За събота, 12 октомври, е предвиден Парад на донорството, който ще тръгне в 17 ч. от НДК и ще завърши пред градинката на Народния театър „Иван Вазов”.
В периода 7-13 октомври (от 12 до 14 ч. и от 17 до 19.30 ч.) на площада пред Народен театър "Иван Вазов" двама професионални фотографи ще фотографират известни личности - посланици на добра воля с пациенти, чакащи за трансплантация и трансплантирани.
Между 7 и 13 октомври на площада пред Народен театър "Иван Вазов", четирима доброволци ще раздават информационни материали пред театъра и ще отговарят на въпроси на гражданите.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД